Abduktív pszichológiai terapeuta, tanácsadó képzés

 

Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzés pecsétes ikonja<--- a Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzések főoldalára
 
Dr. kollár Iskola abduktív pszichológiai tanácsadó képzés

ABDUKTÍV PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÓ /TERAPEUTA
Alternatív pszichológia, abduktív tanácsadási iskola

ONTOLOGICAL ABDUCTION LICENCE
A Magyar Coachszövetség hivatalos abduktiv irányzat képzési programja

——

Áttekintő

---

"myPSYCHOLOGIE" légy a saját pszichológusod! program

A coachingtól eltérő tanácsadási forma, speciális  ismereteket igényel. Témához illeszkedő pszichológiai ismereteket is oktatunk. A megszokott tanulási és tanácsadási technikák helyett az abdukcióra (a felfedezés logikája) épít és fókuszál. 120 órás csoportos képzés és mentoring óra.  Budapesten és vidéken. Távoktatásban is.

Megszerezhető képesítések
Abduktív pszichológiai tanácsadó /terapeuta

Képzési formák
Budapesten és vidéken. Csoportos tantermi képzés vagy bentlakásban (>>) . Normál ütemű vagy szuperintenzív. Távoktatásban (>>) is elérhető! 
2018. nyarától angol nyelvű szaknyelvi képzés is igénybe vehető.

Tanfolyam ára
Ára: 350.000 Ft - 20% kedvezmény* = 280.000 Ft/fő!

Kezdési időpontok
Képzési naptár (>>)


ANGOL NYELVŰ, egyéni tanrendű képzés: 2018. május 7-től.

Dr. Kollár Iskola franchise ikonjaLegyen Önnek is saját Iskolája! Franchise-ajánlatunk (>>)
Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések naptárTelefonos érdeklődés: 06 70 631 33 11 és 06 70 432 44 49
Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések naptár Képzési naptár (>>)
Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések távoktatás ikonja Távoktatás személyi mentorral (>>) 
Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések távoktatás NLP PLUSZ designkommunikáció tanácsadó képzés beiratkozás (>>)
Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések képzési tippje Ajánljuk a 3in1 képzést (life coach képzés és business coach képzés + mediátor képzés) jelentős kedvezménnyel! (>>)

 

 

RÉSZLETES INFORMÁCIÓK

Abduktív pszichológiai tanácsadó/ terapeuta képzés (alternatív pszichológia) csoportosan vagy távoktatásban, Budapesten vagy vidéken, normál tempóban vagy szuperintenzív képzésben

---

 

Képzés előnyei

---

Az ELTETársadalom- és Szervezetpszichológia Karán végzett 2011. évi felmérés szerint a magyarországi legismertebb 30 life coach közül 7 a Dr. Kollár Coaching Iskolacsoportból került ki!

EGYETEMI TANÁROKKAL ÉS MULTINACIONÁLIS, non-profit, valamint face to face tanácsadási KÖRNYEZETBEN igazolt gyakorlattal bíró, FOLYAMATOSAN SIKERREL teljesítő, referált COACH-TRÉNEREKKEL és magasan képzett, gyakorlott PSZICHOLÓGUSOKKAL tanítunk!

Az International Association of Coaching and Mediation European Chapter (IACM Eu Ch) Magyar Coachszövetség KA által ellenjegyzett magyar és angol nyelvű tanúsítványt is biztosítunk.

Az oktatás során gyakorlási lehetőség.

Saját praxisunkban rögzített eseteinkből video-bemutatót tartunk, amit az órákon közösen megbeszélünk, értelmezünk.

Az International Association of Coaching and Mediation European Chapter (IACM Eu Ch) Magyar Coachszövetség 2008. által ellenjegyzett magyar és angol nyelvű tanúsítványt is biztosítunk.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Kinek ajánljuk?

---

A pszichológia mindenkié! Éljünk vele (jobban)!
LÉGY MAGAD PSZICHOLÓGUSA! program

Mindenkinek, akiket érdekel az életvezetési helyzetekben (család, párkapcsolat) és a legkülönbözőbb szerveződésekben (cégek, nagyobb szervezeti egységek) jelentkező konfliktusok, elakadások, szervezetfejlesztési lehetőségek professzionális megoldási módja, illetve ezek speciális iránya az ontológiai alapú pszichológiai tanácsadás.


Pedagógusoknak, pszichológusoknak, munkapszichológusoknak, felső- és középvezetőknek, jogászoknak, közgazdászoknak, projektmenedzsereknek, coachoknak, üzleti tanácsadóknak, trénereknek, magánszemélyeknek, egyszóval mindazoknak, akik a munkájuk és magánéletük során hasznosítani kívánják a megszerzett pszichológiai ismereteiket, azaz azok számára, akik:

Humántanácsadói praxist folytatnak: naprakész és iskolarendszerben megalapozott, pszichológiai jellegű képzettséget kívánnak szerezni, hiszen az ügyfeleik széles körben igénylik az ilyen irányú kompetenciákat.

Pszichológusoknak: miután az ontológiai alapú pszichológiai kurzus kreatív módon ötvözi az egyes pszichológiai iskolák és kutatások eredményeit, valamint azokat egy integrált rendszerré, szemléletté formálja, gyakorlatban azonnal hasznosítható eszközöket biztosít, nagy segítséget jelenthet a pszichológusi praxis elindításában éppen úgy, ahogy a szakmai kompetenciák kiterjesztésében és kiteljesítésében.

Szakembereknek (jogászok, közgazdászok, mérnököknek, stb.): akik a tanulmánaik során egyáltalán nem kaptak pszichológiai képzést, vagy mára már nem elegendő pszichológiai tudással bírnak, pedig nagy szükségük lenne projektek, munkacsoportok irányításakor, mindenféle személyközi kapcsolataik kiépítéséhez és fejlesztéséhez

Személyközi kapcsolatok hálójában helyt állni kívánó szakemberek (a fentieken kívűl tanárok, trénerek, mentorok, szociális dolgozók, közszférában tevékenykedő szakemberek, értékesítők, szolgáltatók): akik életjavítási, vitarendezési, szervezeti kultúra fejlesztési eljárásokat és modelleket, személyközi kapcsolataik hatékony kezelésére gyorsmódszereket kívánnak tanulni.

Friss tanácsadóknak: tehát azoknak is, akik új szakmát szeretnénk választani, tanácsadói praxist kívánnak megalapozni és elindítani: pl. a mediációt és a coachingot, a tréneri és a tanácsadói munkát magas szinten és hivatásszerűen akarják művelni.

Magánszemélyeknek: akik szemléletet, módszertant és a gyakorlatban azonnal alkalmazható eszközöket keresnek ahhoz, hogy javítsanak az életvezetésükön, párkapcsolatukon, előbbre lépjenek a munkájukban.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Oktatás célja

---

A kurzus nem helyettesíti az egyetemi rendszerben képzett pszichológusok kompetenciáit és szaktudását, hanem kiegészíti azt. Feladatunknak tekintjük, hogy magas minőségben elégítsük ki a pszichológia iránt érdeklődők tudásigényét, hozzáférhetővé tegyük a pszichológia vívmányait azok számára is, akik nem tudnak vállalkozni egy egyetemi rendszerű, 5-10 éves képzésre, de munkájuk és magánéletük szervezéséhez szükségük van pszichológiai ismeretekre.
Az ontológiai alapú pszichológiai kurzus kreatív módon ötvözi az egyes pszichológiai iskolák és kutatások eredményeit, valamint azokat egy integrált rendszerré, szemléletté formálja, sőt, gyakorlatban azonnal hasznosítható eszközöket biztosít.

Célunk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik a megszerzett ismereteik és kompetenciáik, valamint reziliens életszemléletük (személyes életfilozófiájuk) révén képesek tanácsot nyújtani, továbbá a felsővezetés szintjén felmerülő problémák megoldásában közreműködni éppúgy, mint egyéni krízishelyzetekben.
Az oktatás során elsajátított tudás alkalmassá teszi a hallgatókat arra, hogy a szerveződések, társadalmi rendszerek minden szintjén hatékonyan avatkozzanak be.

Azoknak javasoljuk az oktatásnak ezt a formáját, akik hatékonyan szeretnék a rájuk bízott személyeket, munkavállalókat, munkacsoportokat segíteni, irányítani, olyan képességek birtokába akarnak jutni, melyek lehetővé teszik számukra a tudatos karriertervezést és a mindennapok menedzselését.

Posztgraduális képzésünket azok számára ajánljuk, akik humántanácsadóként kívánnak dolgozni, vagy egyszerűen "csak" fontosnak tartják munkájuk minőségének javítását. Valamint azoknak is, akik jelenleg tanácsadó-szervezetet irányítanak. vagy szeretnének vezetni, illetve tanácsadókként, trénerekként tevékenykednek vagy ilyen irányú terveket szőnek. Képzésünk azok számára is perspektívákat nyújt, akik szeretnék cégüket, szervezetük sikeresebben működtetni, vagy új karrier lehetőségét keresik, esetleg pályaváltoztatásra készülnek.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

A képzés eredménye

---

Napjainkban nagy jelentőséggel bír az a felismerés, hogy nemcsak a krízisben lévő embertársainknak van szükségük hasznos tanácsokra, hanem azoknak a személyeknek is, akik vezetőként, vállalkozóként a munkahelyükön, vagy a magánéletükben segítséget igényelnek, valamint azoknak is, akik szeretnék jobban kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket, sikeresebbek, kreatívabbak, elégedettebbek akarnak lenni az életük különféle területein.

A hallgatók a képzés végére megismerkednek az ontológiai alapú pszichológiai tanácsadás szemléletével, módszertanával és eszközrendszerével. Az oktatás során bemutatott pszichológiai irányzatok és kutatási eredmények biztos alapot nyújtanak ahhoz, hogy az alapvégzettségük és alapkompetenciáik mentén kiválóbb szakemberek, jó tanácsadók lehessenek.

Órai munka keretében számos valódi esetet dolgozunk fel, elemzünk és megkíséreljük sikeresen megoldani azokat., így az itt végzett hallgatók elméleti megalapozás mellett gyakorlati tapasztalatokra is jócskán szert tesznek.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

A tanfolyamon kiadott tanúsítvány

---

Tanúsítványon megjelenő képesítés: Abduktív pszichológiai terapeuta/ tanácsadó (ontológiai alapú pszichológiai tanácsadó)


Ha Ön pszcichológus, a tanúsítványban megjelenő bejegyzés: Abduktív pszichológiai terapeuta (ontológiai alapú pszichológiai tanácsadó)
Ha Ön nem pszichológus: Abduktív pszichológiai tanácsadó (ontológiai alapú pszichológiai tanácsadó)

Amennyiben az alapvizsgán felül a nemzetközi IACM emeltszintű vizsgáját is le kívánja tenni, úgy az emeltszintű vizsga díja: 30.000 Ft. Az emeltszintű vizsga NEM KÖTELEZŐ, enélkül is biztosítjuk az akkreditált képzés sikeres teljesítéséhez járó tanúsítványt!

 

Modulok és a továbbtanulás

---

"PT1. MODUL/SZINT" (120 óra)

Abduktív pszichológiai terapeuta (ontológiai alapú pszichológiai tanácsadó)

Budapesten és vidéken, valamint távoktatásban is.

KEZDÉSI IDŐPONTOK
Képzési naptár (>>)

A képzés távoktatásban (>>) is elérhető személyi mentorral is elvégezhető.

Továbbtanulási lehetőség: PT2., vagy LC1. (Life Coach, Személyi és életvezetési tanácsadó) szinten.

"PT2. MODUL/SZINT" (120 óra)

Önismereti (ontological) terapeuta és csoporttréner

KEZDÉSI IDŐPONTOK
Képzési naptár (>>)

A képzés távoktatásban (>>) is elérhető személyi mentorral is elvégezhető.

Továbbtanulási lehetőség: PT1., vagy LC1. (Life Coach, Személyi és életvezetési tanácsadó) szinten.

 

Mit nyerhet az emeltszintű vizsgával?

---

Az emeltszintű vizsgával a nemzetközi IACM is tanúsítja, hogy a képzés és a vizsga lezárásakor magas minőségi követelményeket teljesített, elnyerte az IACM nemzetközi szakmai szövetség Akkreditációs Bizottságának tanácsadói fokozatát is.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Miben más az abduktív pszichológiai terapeuta/ tanácsadó képzés, mint a coaching?

Abduktív pszichológia

---

Az abdukció vagy, mai elnevezéssel, a legjobb megoldásra irányuló következtetés (inference to the best explanation) olyan eszköz, amelynek használata mások és önmagunk jobb megismeréséhez, Schumpeter szavaival, " kreatív destrukciójához" segít.

 

Az abduktív pszichológia az behaviorista pszichológián az 1950-es években túllépő, illetve annak előfeltevéseivel és kutatási programjával szakító (az úgynevezett kognitív fordulatból születő) irányzatok különféle elemeit integrálja. A kognitív fordulatot követően a szakemberek a nyelv, az emlékezet, a percepció, a gondolkodás, a fejlődés, a tanulás stb. vizsgálatára fókuszálnak. Korunk pszichológiájának új távlatott ad a komputerizált statisztikai analízis és a képalkotó eljárások által támogatott kognitív idegtudomány.

 

Az abduktív pszichológiai képzést a tudományos megalapozottság mellett ugyanakkor közérthető stílus, emberi hang jellemzi.

 

Az abduktív pszichológia elfogadja a pozitív pszichológia alapvető előfeletevéseit és programját, vagyis arra a kérdésre segít szakszerű, elsajátítható és működő választ adni, hogy a mentálisan egészséges emberek élete miként tehető értékesebbé, teljesebbé, boldogabbá.

 

A legkülönbözőbb pszichológiai iskolák (pl. a pszichodinamikus és a viselkedésterápiák) egyformán hatékonyak annak ellenére, hogy a terapeuták szakmai meggyőződése különböző. Azért lehetnek sikeresek, mert a klienseik a terápia során olyan új elbeszéléseket hoznak létre a problémáikról, melyek jobb megoldást nyújtanak, mint a korábbi történeteik.

Bizonyos rossz (élet)törénetek jellegzetessége az, hogy a világ embertelen, ezen belül a szereplők magányra vannak ítélve, a jövő ismeretlen és veszélyes. Ezzel szemben a mai, matematikailag megalapozott hálózati kutatások azt bizonyítják, hogy a személyi kapcsolatok vonatkozásában éppen ellenkező a helyzet: a világ kicsi (gyakran mondjuk is egy-egy váratlan találkozáskor, hogy "milyen kicsi a világ!"), átlátható, kooperációra épülő.

A világban a "gyenge kapcsolat" dominál (pl. a barátaink barátainak barátai segítenek ahhoz, hogy álláshoz jussunk és nem a nagyszüleink), ami a legkülönbözőbb élethelyzetekben (pl. egy válási krízis során) óriási előnyt biztosít a válság leküzdésében. Ha megfelelő kompetenciákkal rendelkezünk ahhoz, hogy ebbe a hálózatba adaptív módon illeszkedjünk, működjünk és újraszervezzük, akkor nagy valószínűséggel sikeresen fogunk a múltból a vágyott jövőbe jutni.

 

A képzésünk különféle pszichológiai iskolák (emellett szociológiai, közgazdasági, esztétikai megfontolások) eredményeit integrálja egy átfogó rendszerré annak érdekében, hogy megértsük és sikeresen alkalmazkodjunk a "6 lépésre egy ember" világfelfogáshoz.

 

A coachingban számos világleírás létezik egymás mellett. A segítséget kérő számára új világleírásokkal helyettesítjük a régieket, nem adaptívakat. Ez elsősorban indukciós és abdukciós eljárásokat feltételez ("házi készítés", mentofaktúra jellegű folyamat).

 

Az abduktív pszichológiai terapeuta/ tanácsadó képzésünkben viszont elfogadjuk a fenti, centrális (központi) és professzionális világleírást és arra tanítjuk meg a hallgatóinkat, hogyan kell ehhez kapcsolódóan kialakítani a segítségre váró kompetenciáit. Ez már jóval inkább egy dedukciós, de legfőképpen abdukciós folyamat.

 

A Coach képzés és az Abduktív pszichológiai terapeuta/ tanácsadó képzés együtt ad egy olyan tanácsadói kompetenciahalmazt, amivel minden tanácsadó és vezető bátran harcba indulhat!

 

A pszichológia mindenkié, mindannyiunknak ismernie és használnia kell a vívmányait. Segítsünk ebben!

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Betekintő egy résztémába

---

Hat lépés a világ!

Alternatív (ontológiai) pszichológiai terapeuta

 

Hawthorne: A skarlát betű című regényének egyik szereplője (Dimmasdale tiszteletes) sokunkhoz hasonlóan hajlamos a folytonos önmarcangolásra, a múlton való terméketlen rágódásra. "És virrasztott éjszakáról éjszakára, hol koromsötétben, hol pislákoló lámpavilágnál. De sokszor a tükör előtt ülve a lehető legerősebb fényben. Így szüntelenül vizsgálta, szemmel tartotta önmagát, ami csak kínzás volt, és nem megtisztulás".

 

Daniel Wagner pszichológus és munkatársai szerint lehangoló gondolatainkat hiába próbáljuk elfojtani, ha fáradtak vagyunk, vagy egyéb okból nem tudjuk kontrollt gyakorolni, kellemetlen gondolataink azonnal elárasztanak bennünket. A megoldás: a háborgató eseményeket konzisztens történetekké kell formálnunk, amelyek értelmet nyernek életünk átfogó, lehetőség szerint vonzó módon előadott narratívájában. Az ördög természetesen, mint mindig, ezúttal is a részletekben lakozik. A fő kérdés, hogy mindezt hogyan kell csinálni.

 

Az abduktív, ontológiai alapú pszichológiai terapeuta-képzés során erre a kérdésre adjuk meg a módszertanilag részletesen kidolgozott, praktikus választ. Abból a tudományosan megalapozott előfeltevésből indulunk ki, hogy (metaforikusan kifejezve) "interontológai tér-időben" élünk. Az "ontológia" világlátást, világleírást, világreprezentációt jelent, vagyis azt a módot, ahogyan egyes személyek, szervezetek építi, rombolják, alakítják világukat más világokkal kooperálva és vetélkedve. Az interontológai tér-idő látszólag abban hasonlít a sci-fikben ábrázolt intergalaktikus tér-időre, hogy személyes vagy szervezeti válság esetén az érintettek gyakran úgy vélik, hogy a jövőt a jelentől több ezer fényév választja el. Krízis esetén gyakran úgy érezzük, hogy reményünk sincs olyan intergalaktikus űrhajókat építeni (azaz nincsenek kompetenciáink, módszereinek, eszközeink, munkatársaink, segítőink, drukkereink), amellyel eljuthatnánk vágyott jövőbeli céljaink felé, vagyis új életünk elérhetetlenül távolinak látszó bolygóira vagy csillagaira.

 

A komplex hálózatokra irányuló kutatások azonban világossá teszik, hogy az intergalaktikus tér-idővel szemben világunk, bármilyen hihetetlenül is hangzik, kis világ, amelyben az emberek csupán "hat lépésnyi távolságra" vannak egymástól. "Mindenki ezen a bolygón csak hatembernyi távolságra van a többiektől. Hatlépésnyi távolság. (...) Bárkihez ezen a bolygón hat emberen keresztül vezető út kapcsol. Ez egy mély gondolat...Amint minden egyes ember egy újabb ajtó, amely más világokba (kiemelés K. J.) nyílik. " Mit is jelent pontosan ez a gondolat? A világ hatalmas méretével szemben, az emberi kapcsolatok vonatkozásában kicsi. Ha az emberiséget hatmilliárd pontból álló hálózatnak tekintjük, akkor az ebből kiválasztott tetszőleges pontpár átlagosan hatlépésnyire van egymástól, vagyis hat embernyire. Világunk mint kapcsolati háló azért lehet ilyen kicsi, mert központok köré szerveződik, ők uralják a hálózatok világát. Bár igaz, hogy két tetszőleges személy között a távolság hat embernyi, de egy tetszőlegesen kiválasztott ember és egy központi szereplő között gyakran csak egy vagy kettő. Életünket a komplex rendszerekben elfoglalt helyünk nagymértékben meghatározza. Aki a személyi kapcsolatok hálózatában képes eligazodni, központként funkcionálni, krízis esetén hálózati kapcsolatait mozgósítani, növelni, szervező centrumként működni, az egy (a sci-fikből jól ismert) "kvantumugrással" könnyedén a vágyott jövőbe szökellhet.

 

Az ontológiai alapú alternatív pszichológiai tanácsadás tehát elfogadja (sőt vonzó vízióként mutatja be) a kis világ hipotézist, vagyis azt, hogy átlagosan hat lépésre vagyunk egymástól.

 

Segít abban, hogy a világunk még kisebbé váljék, csökkenjen a lépések száma, hogy ne mások vagy az élet, hanem mi adjunk néhány lépésben mattot a szebb jövő eljövetelét megakadályozó elavult kompetenciáinknak.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Kurzus kezdési időpontja és az oktatási napok

---

KEZDÉSI IDŐPONTOK
Képzési naptár (>>)

Tanítást minden hónap első 3 péntekén vagy szombatján tartjuk, attól függően, Ön melyik csoportba iratkozott be. Szuperintenzív képzés esetén hétfőtől szombatig, minden nap folyik a tanítás a megadott dátumok szerint. Képzési napokon 10-18 óráig tart az oktatás.

 

A képzés távoktatásban is elérhető személyi mentorral.

 

Vizsga: 12. oktatási napot követő héten pénteken 15-17 óra között. Vizsgagarancia azt jelenti, hogy addig tanítjuk Önt, míg sikeresen le tud vizsgázni.

 

Gyakorlati jegyek az év közbeni teljesítményeik átlagaként alakul.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

A tanfolyam ára

---

TP1. szint ára 350.000 Ft -20% szülinapi kedvezmény egyösszegű fizetés esetén = 280.000 Ft/fő.

 

4 részletben való kamatmentes részletfizetés lehetséges (Regisztrációhoz: 80.000 Ft, majd 3 hónapon át havi, egyenlő részletekben).

 

A képzési díj tartalmazza a tananyag költségét (online letölthető beiratkozás után kapott jelszóval), a tankönyv online verzióját (nyomtatva kedvezményes hallgatói ára a Magyar Coachszövetség támogatásával: 2.900 Ft) konzultációs alkalmakat (EGYÉNI MENTORING TÁMOGATÁST) és a vizsgadíjat is.

 

Amennyiben az alapvizsgán felül a nemzetközi IACM emeltszintű vizsgáját is le kívánja tenni, úgy az emeltszintű vizsga díja: 30.000 Ft. Az emeltszintű vizsga NEM KÖTELEZŐ, enélkül is biztosítjuk az akkreditált képzés sikeres teljesítéséhez járó tanúsítványt!

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Mit nyerhet az emeltszintű vizsgával?

---

Az emeltszintű vizsgával a nemzetközi IACM is tanúsítja, hogy a képzés és a vizsga lezárásakor magas minőségi követelményeket teljesített, elnyerte az IACM nemzetközi szakmai szövetség Akkreditációs Bizottságának tanácsadói fokozatát is.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Tanfolyam helye

---

Gyönyörű környezetben, a belváros szívében, a Váci utcában.

1056 Budapest, Nyáry P. u. 4. (Váci utca-Nyári P. u. sarkán, a Szent Mihály templommal szemben)

 

Kiváló tömegközlekedési lehetőség (Ferenciek terénél)

 

1075 Budapest, Károly krt. 3/a.

 

Kiváló tömegközlekedési lehetőség (Astoriától 3 percre, a Dohány utca elején, a Zsinagógánál)

 

Jó parkolási lehetőség (szombaton ingyenes).

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

A jelentkezés feltétele

---

A képzésben való részvétel feltétele BA, vagy azzal egyenértékű végzettség (egyetemi, főiskolai diploma).

 

A modulok egyenként elvégezhetők a szakmai vezető egyedi elbírálással kiadható engedélye mellett középfokú végzettség és 5 éves szakmai gyakorlat igazolása esetén is.

 

Érdeklődni lehet munkaidőben: 06 70 6313311 és 06 70 432 44 49

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Oktatott tárgyak

A tanácsadás lépéseit és standardjait nemzetközi elvárások és előírások szerint tanítjuk. A képzés során vizsgagaranciát vállalunk: addig tanítjuk Önt, ameddig sikeresen felkészül a vizsgára.

Tárgyak:

Önismeret kognitív alapjai

Abdukciós eljárások

Pozitív érzelmek visszafordító hatása

Pszichológiai irányzatok, iskolák

Önsegítő technikák kontra tanult tehetetlenség

Tanácsadói standardok

Sajátélmányű tanácsadás (gyakorlat)

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

A képzés oktatói

---


EGYETEMI TANÁROKKAL ÉS MULTINACIONÁLIS KÖRNYEZETBEN FOLYAMATOSAN SIKERREL BIZONYÍTOTT COACH-TRÉNEREKKE


Dr. Kollár József phd Licentiate MASC IACM - International Association of Coaching and Mediation-, továbbá az IR Minisztériumtól hivatalos Senior fokozatot elnyert mediátor-kiképző tréner, egyetemi tanár (BTK PPKE, PÉCSI EGYETEM együttműködésben, SZENT ISTVÁN EGYETEM együttműködésben)

Iskolánk vezetője élt és kutatott a skóciai Eidinbughben. Szakmai vezetőnkről tájékozódhat bővebben Dr. Kollár József phd.:
HR Portálon itt -> és a Wikipédián itt - >

 

Meghívott előadóink (kurzusonként változik)

Dr. Bányai Ferenc phd, akkreditált igazságügyi mediátor, egyetemi tanár (ELTE)

Dr. Tiba Zsolt, akkreditált igazságügyi mediátor, mester mediátor, Budapest város 18 évig volt főjegyzője

Dr. Tőzsér János phd, egyetemi tanár (ELTE), szakmai tanácsadó, meghívott előadó

Dr. Kollárné Déri Kriszti, Licentiate MASC IACM - International Association of Coaching and Mediation-, továbbá az IR Minisztériumtól hivatalos Senior fokozatot elnyert mediátor-kiképző tréner , Magyar Coachszövetség KA Kuratóriumi elnöke, non-profit master coach, nemzetközi akkreditációval rendelkező coach (ACC-fokozat)

és további meghívott coach-trénerek (pszichológus, szociológus alapképesítéssel)

Kérjük, szánjon ránk időt, ismerjen meg minket! (>>)

Többszörösen akkreditált, nemzetközi színvonalú képzéseket kínálunk (>>). Számos érdemi és valódi garanciát biztosítunk (>>). Tanáraink nemzetközi akkreditációval, tudományos és igen jelentős gyakorlati tapasztalattal, háttérrel rendelkeznek (>>). Médiamegjelenéseinkről és szakmai publikációinkról is tájékozódhat (>>).

 

Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzések, távoktatás

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

AJÁNDÉKUNK ÖNNEK SZÓL

Születésnapi kedvezményt ajándékozunk Önnek

---

10 éves a Magyar Coachszövetség Alapítvány (2008.) és a Dr. Kollár Iskola is, így 2 * 10 = 20 % kedvezményt ajándékozunk Önnek!
 
-20% kedvezmény, ha egyösszegben fizeti be a tandíjat. 
 

Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzések, távoktatás, e-learning szülinapi ajándéka

 

Frissítettük az oldalt: 2018. április 29-én.
Csaknem 12.000-es rajóngótáborunkba is szeretettel várjuk a Dr. Kollár Iskola Facebook (>>) oldalán! A Twitteren (>>) is olvashat rólunk.
Köszönjük szépen, hogy több, mint 3.000-en kedvelik és osztották meg ezt az oldalunkat: Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzés oldalának megosztása a Facebookon.

 

Az ABDUKTÍV PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÓ KÉPZÉS PROGRAM FRANCHISE-AJÁNLATA

Legyen Önnek is saját Iskolája!

---

Tevékenységünk során többször tapasztaltuk, hogy a szellemi tulajdon (know-how) fogalmát és tartalmát hallgatóink és partnereink vagy kívülállók annyira tágan értelmezik, hogy a tőlünk tanult, hallott, olvasott módszertant és gyakorlatot gond nélkül mutatják be konferenciákon, szakmai fórumokon, cikkekben és képzésekben -engedély, de legalább forráshivatkozás nélkül- sajátjukként.

Az ilyen, nevezzük nevén, lopás ellen minden esetben fellépünk.

Azért, hogy Ön szabadon vegyen egy szeletet a tortánkból, meghívjuk az asztalunkhoz: franchise-partnerséget kínálunk fel.


A franchise keretében Ön szabadon használhatja szellemi termékeinket, önállóan szervezhet profitszerző képzési programokat és más eseményeket, ahol bemutathatja az elért, immár közös eredményeinket.


A szellemi termék magas minőségét és értékét a nálunk végzett szakemberek (pszichológusok, pedagógusok, egyetemi karok docensei, tanszékvezetői, rektorhelyettesei, gyakorlati szakemberek) igazolják.


MIÉRT JÓ ÖNNEK A TANÁCSADÓI vagy az OKTATÓI FRANCHISE RÉSZESÉVÉ VÁLNI?


Jogtiszta szellemi terméket tudhat magáénak.

A tartalomért, annak tudományos és szakmai hitelességéért és helytállóságáért, aktualitásáért mi felelünk és vállaljuk a felelősséget.

A sikeres üzleti koncepció átvétele lecsökkenti a kockázatot és a bizonytalanságot, melyet egy új vállalkozás indítása és a piaci versenyhezt okoz ahhoz képest, mintha Ön egyedül lépne a küzdőtérre.

A Franchise-partner (azaz Ön) igen alacsony tőkebefektetéssel fér hozzá és használ egy, már bevezetett és ismert márkanevet, brandet.

A rendszergazdaként (azaz mi) az eddig már többszörösen bizonyított marketing- és PR-stratégiánkkal, intellektuális háttérbázisunkkal, óriási tanácsadói tapasztalatunkkal, szakmai hitelünkkel és hírnevünkkel segítjük az Ön üzletének megnyitását és működtetését.

Az átvevő (Ön mint franchise-partner) a franchise hálózat révén előnyösebb kondíciókkal jelenhet meg az ügyfelei felé (magasabb óradíj, nagyobb találati arány a hideghívásokkal szemben, bizalmi kör és referencia).

Az átadóként mi nemcsak (be)tanítást biztosítunk a franchise-partnerünknk, hanem folyamatos segítségnyújtást (szupervízió és szakmai workshopok), további képzéseket is (százezer Ft nagyságrendben).

A bevezetett márkanév használata különböző előnyökhöz juttatja használóját, a franchise átvevőt (azaz Önt): pl. új pályázati lehetőségek. Szélesebb értelemben a franchise kapcsolati hálóban további együttműködési potenciál is rejlik.

A rendszergazdaként (azaz mi) folyamatos támogatást nyújtunk a promócióban és a marketingben egyaránt, sőt saját magunk is állandó központi marketing tevékenységet folytatunk.

A franchise hálózathoz csatlakozók (azaz Ön) a rendszergazda által bevezetett újdonságokat, kutatási eredményeket, termék-innovációt, valamint szolgáltatásokat is élvezheti.

Az átvevő (tehát Ön) egy nagyobb, biztonságot nyújtó hálózat részeként, de attól függetlenül, önállóan működteti saját üzletét.

A tanácsadói farnchise ára: egyszeri Ötszázezer Ft.


Az oktatói farnchise ára: egyszeri Hárommillió Ft.


Részletes információt szívesen kínál Önnek Csalló-Lőcsei Henriett és Déri Kriszti (tel.: 06 70 631 3311)

A life coach képzés program franchise-tagjai:
Csalló-Lőcsei Henriett
közgazdász
nemzetközi fokozattal rendelkező life coach (AMLBC/IACM), igazságügyi mediátorkiképző tréner
(élettervezési és életvezetési tanácsadó, szervezeti tanácsadó, egyezségközvetítő)
alternatív terápiák tanácsadója

 

Dr. Kollárné Déri Kriszti
nemzetközi fokozattal rendelkező life és business coach (ACC/ICF, AMLBC/IACM), igazságügyi mediátorkiképző tréner
(élettervezési és életvezetési tanácsadó, szervezeti tanácsadó, egyezségközvetítő)
a Magyar Szexuálterápiás Egyesület tiszteletbeli alapító tagja
az ország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008. Alapítvány alapító kuratóriumi elnöke
19 országot tömörítő nemzetközi coach szervezet, az IACM titkára
a Magyar Designszövetség alapító tagja
az általuk vezetett coach képzést a Pécsi Tudományegyetem is elismerte
2011-ben végzett ELTE kutatás szerint a 30 legismertebb coach egyike
2013-ban a legsikeresebb 10 coach közé választotta a Human Research Magazin
2014. december 4-től magyar világrekorder coach: 24 órás karitatív, maratoni tanácsadás GUINNESS REKORD-ere

 


PhD Dr. Kollár József
(életrajza a Wikipédián, az Artportal.hu-n, a HRPortál.hu-n)
elmefilozófus, esztéta, művészetkritikus
nemzetközi mester coach
igazságügyi mediátorkiképző tréner
Számos szakértői csoport alapítója, így egyebek mellett az első, magyar coachok által életre hívott, 26 ország humántanácsadóit tömörítő nemzetközi közösség, az IACM (International Association of Coaching and Mediation, bejegyzés éve: 2011.) elnöke, és a szintén úttörő, hazai coachszervezet, a Magyar Coachszövetség Alapítvány (bejegyzés éve: 2008.) szakmai igazgatója. Egyetemi oktatói munkája mellett 2005-től kifejlesztette az akkor egyedülállónak számító és az országban elsőként akkreditált coach képzések szakmai programját, majd 2007-től megkezdte a life coaching, később a business coaching és a coaching-alapú mediáció oktatását is. Egy perspektivikus nemzetközi irányzathoz kapcsolódva tudományos tevékenysége és tanácsadói gyakorlata során megfejtette és kidolgozta a magyar designgondolkodás logikáját. Az új tanácsadói módszertan méltán keltette fel a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Karán dolgozó vezetők figyelmét, így a kutatás és képzés 2015-2016-ban már közösen folytatódott tovább a Dr. Kollár Iskolával.

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

MIT KÍNÁLUNK?

100% gyakorlatorientált iskola

---

Képzéseink Magyarország legelső coach- és tanácsadói szövetségének, a Magyar Coachszövetség Alapítvány (2008.) hivatalos coachképzés és tanácsadóképző programjai.

Magyar Guinness Rekorder karitatív coachok vagyunk

Első, magyar és nemzetközi akkreditációval rendelkező coach képzés és tanácsadó képző Iskola vagyunk

10 év, több mint 1.500 sikeres hallgató, 3.000 órányi igazolt tanácsadói gyakorlattal rendelkezünk

A nemzetközi tanácsadói közösség tanúsítványát, az IACM-mel (International Association of Coaching and Mediation) kötött megállapodás jegyében a szervezet vezetői által is aláírt tanúsítvánnyal BUDAPESTEN, vidéken, bentlakásban vagy távoktatásban is!

Nemzetközi standardokra épülő képzés eredményeként magyar és angol nyelvű bizonyítványt nyújtunk

Piacképes képzéseket, a munkaerőpiacon pénzre váltható ismereteket, praxisalapításhoz képességeket, kompetenciákat biztosítunk

Olyan tudást, kézzelfogható módszertant adunk át, ami a praxisunkban bevált, és azóta is sikeresen alkalmazzuk

Nemzetközileg is maximálisan helytálló képzési programokat tanítunk (ICF és IACM kompetenciák)


Egyetemi tanárok, valamint sokéves tapasztalattal rendelkező, minősített coachok egyedülálló, hatékony tanítási módszereit ajánljuk

Többszörösen akkreditált képzési programokat kínálunk. Tévedés és megtévesztés, hogy nincs már akkreditáció. De van! Úgy hívják: engedélyezési eljárás és a korábbi akkreditációnál sokkal szigorúbb folyamat.


Online is letölthető tananyagokkal állunk rendelkezésére (előadások diái, órai gyakorlatok, feladatok naprakészen)

A tanulás során egyéni haladást segítő mentori tevékenységet, folyamatos, személyre szabott támogatást, referencia-coach jelenlétét szavatoljuk


Gyakorlati lehetőséget teremtünk

Végzett hallgatók számára marketing ismereteket és állandó hátteret képezünk

Rendszeres és valóban nagyon kedvezményes továbbképzéseket biztosítunk (konferencia, workshop, ismétlő tréning)

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések távoktatás, online, e-learning szakmai résztvevők

 

RÓLUNK


Szakmai vezetőnk PhD dr. Kollár József (Távoktatási mentor: life coach, business coach. designgondolkodás, önismereti képzések esetén)

Csalló-Lőcsei Heni mentor-partner (Távoktatási mentor: life coach képzés esetén)

Dr. Kollárné Déri Kriszti mentor (Távoktatási mentor: life coach, business coach. designgondolkodás, önismereti képzések esetén)

Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések távoktatás, online, e-learning médiamegjelenés 1.

Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések távoktatás, online, e-learning médiamegjelenés 2.

 

Szeretettel hívjuk, várjuk Önt is közénk!

Ugrás az abduktív pszichológiai tanácsadó képzés programra való jelentkezéshez (>>)

 

Dr. Kollár Iskola coach képzés, top tanácsadó képzések távoktatás, online, e-learning hallgatóink voltak

 

A MEGFONTOLT DÖNTÉSHEZ EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT AJÁNJUK MÉG

Mik azok a szempontok, amik segítenek az okos döntésekben?

---

GYIK ikonja Képzési programok előnyei, tájékozódás az Iskoláról és az oktatókról (>>)
GYIK ikon Gyakran ismételt kérdések (>>)
GYIK ikon Legyen Önnek is saját Iskolája! Franchise-ajánlatunk (>>)