Coaching kontra kóklerek

<- vissza a főlapra

 

COACHING VERSUS KURUZSLÓK, COACH KÉPZÉS KONTRA KÓKLEREK

 

Vizen járni könyv derűterápia könyv

 

COACHING VERSUS KURUZSLÓK, COACH KÉPZÉS KONTRA KÓKLEREK

A MI KÉPZÉSEINKRE ÉS SZAKMÁINKRA NEM VONATKOZIK A 2019. ÉVI "KURUZSLÁSRÓL" ÉS A FELSŐOKTATÁSRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY ÉS KORLÁTOZÁS

Saját érdekében kókler és tiszavirág életű képzések helyett Ön is csak neves, nemzetközi szintű, tudományos igényességű és akkreditált képzéseket válasszon, amik bármikor, bátran kiállják a próbát!

A mi tanácsadói praxisunk és képzési programunk jogvédett.

Sok tévedés és megtévesztő hír kering a neten, tegyünk rendet!

1. A coach, mediátor, tréner szó nemzetközi, sőt, úgynevezett általánosan használt kifejezés, amit senki, azaz senki, egyetlen egyetem, csoport, stb. nem foglalhat le, nem sajátíthat ki.

2. A szakirányú továbbképzés a felsőoktatásrólszóló törvény szerint nem felsőfokú képzés, nem ad őj diplomát, tehát ott aztán hiába szerez coach, mediátor vagy tréner “másoddiplomát” (ami nem diploma!), nem jó arra, amire használni szeretné a “papírt”.

3. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint (7. szám, 2020.05.) nem kell semmifajta egyetemi, vagy főoskolai (MA, BA) coach, mediátor vagy tréner képzés ahhoz, hogy elkezdje és legitim módon folytassa a tanácsadói, tréneri praxist! Válasszon olyan iskolát, amelyik kiváló kompetenciákat és megfelelő legitimációjú tanúsítványt biztosít mindehhez Önnek!

---

IFC- IDENTITY FASHION COACH

Life designer, business designer

Személytervezési tanácsadó és szakértő

Jogvédelem alatt álló
képzési program és tanácsadói szolgáltatás

Coaching, mediáció, tréneri és ontológiai designgondolkodás

coach képzés, pszichoterápia coach képzés és definíció coach képzés, pszichoterápia, kuruzslás

---


Dr. kollár Iskola coach képzés, designgondolkodás, derűterápia, wellbeing 12 éves

 

"A büntető törvénykönyvben (Btk.) kiterjesztették a kuruzslás vétségét,  így a jövőben az ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen végzett  jogosulatlan orvosi gyakorlat mellett a jogosulatlanul végzett  pszichoterápiás gyakorlat és nem-konvencionális gyógyító és  természetgyógyászati eljárások folytatása is egy évig terjedő  szabadságvesztéssel büntethető" (Index, 2019.december)

A Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által benyújtott és elfogadott T/8018 számú törvényjavaslat egyáltalán nem érinti a coach-képzések folyamatát és kimenetét.

A coaching nemzetközi és a legfontosabb kijelentése, hogy a coaching nem pszichológia, a coach nem pszichológus. Fordítva is igaz: a pszichológus nem coach.

A törvény kapcsán csak azok félhetnek, akik nem végeztek semmilyen képzést, miközben bátran adnak másoknak tanácsot vagy tiszavirág életű, nem legitim, esetleg egyenesen kóklerképzéseket választottak.

A tanfolyamok elvégzését követően csakúgy mint korábban, természetesen ezután sem lehet egyetemi diplomákat, tudományos fokozatokat osztogatni, illetve pszichoterápiát oktatni és folytatni, csak most a törvényszegőkre szigorúbb szankciók várnak.

Az általunk oktatott tanácsadó irányzat, amely az ontológia alapú tervezői gondolkodásra épül, más képzőknél nem sajátítható el a világon, csak nálunk. Egyszerre gyakorlatközpontú és tudományosan megalapozott, erre garancia, hogy oktatóink, 15 éves tanácsadói és 30 éves tanári gyakorlatuk és tudományos tevékenységük mellett  a Pécsi Egyetem KPVK Alkalmazott Ontológia Kutatócsoportjának alapítói és kutatói.

A Dr. Kollár Iskola képzései kiállták nemcsak az idő, hanem a  hazai és a nemzetközi szakmai elvárások próbáját is! A képzési programunk a Magyar Coachszövetség Alapítvány 2008. hivatalos programja, ICF-kompatibilis és IACM akkreditációval bír. A Dr. Kollár Iskola képzései 12 év óta többszörösen akkreditáltak és mindenben megfelelnek a nemzetközi követelményeknek.

Képzéseink sikeres elvégzését olyan tanúsítvánnyal bizonyítjuk, melynek értékét 1500 – köztük számos kiemelkedően sikeres – tanítványunk tanácsadói léte igazolja.

Magyarországra mi hoztuk a life coachingot és az első akkreditalt life coach képzés is a miénk volt, ahogyan a legtöbb coach és a legtöbb elismert coach is hozzánk járt (ELTE kutatás)
 
Rólunk: (cikkeink, könyveink, elismeréseink)
https://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html#mirolunk
 
 
Ajánlóink (az Állami Bankfelügyelet elnökétől, rektor, tanszékvezető, jogász, pszichológus, háziasszony és csodás magánember járt hozzánk): 
https://www.drkollarcoaching.hu/file/cikk/C_18/prospektus.pdf
 
 
Dr. Kollárné Déri Kriszti már 2008-tól a Biróságok Lapjában úgy szerepelt mint az ország első 3 legjobb mediátora. Azóta, 12 éve pedig volt időnk gyakorolni.A legjobbak vagyunk. Szeretettel idevárjuk közénk Önt is :)
 

A törvény jó, helyes, nagyon vártuk, támogassák, támogassátok ti magatok is magas minőségű tanácsadó képzések választásával és azzal, hogy azon sikerrel helyt is állnak, álltok!

AZ ÜGYFELEINK CSAK A LEGJOBBAT ÉRDEMLIK!

Üdvözlettel,

PhD Dr. Kollár József

Elmefilozófus, egyetemi oktató és kutató
Dr. Kollár Iskola, iLoveSchool
https://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Kiadva: 2020.01.30.
Frissítve: 2020.06.10.

Dr. Kollár Iskola coach képzés, designgondolkodás, weelbeing, derűterápia két trénere

<- vissza a főlapra