Coaching kontra kóklerek

COACHING VERSUS KURUZSLÓK, COACH KÉPZÉS KONTRA KÓKLEREK

A MI KÉPZÉSEINKRE ÉS SZAKMÁINKRA NEM VONATKOZIK A 2019. ÉVI "KURUZSLÁSRÓL" SZÓLÓ TÖRVÉNY (Részletek >>)
Saját érdekében kókler és tiszavirág életű képzések helyett 
Ön is csak neves, nemzetközi szintű, tudományos igényességű és akkreditált képzéseket válasszon, amik bármikor, bátran kiállják a próbát!

A mi tanácsadói praxisunk JOGVÉDETT! 

IFC- IDENTITY FASHION COACH

Life designer, business designer

Személytervezési tanácsadó és szakértő

Jogvédelem alatt álló
képzési program és tanácsadói szolgáltatás

Coaching és ontológiai designgondolkodás

coach képzés, pszichoterápia coach képzés és definíció coach képzés, pszichoterápia, kuruzslás

Sok tévedés és megtévesztő hír kering a neten, tegyünk rendet!

1. A COACH szó nemzetközi, sőt, úgynevezett ÁLTALÁNOSAN HASZNÁLT kifejezés, amit senki, azaz senki, egyetlen egyetem, csoport, stb. nem foglalhat le, nem sajátíthat ki.

2. A szakirányú továbbképzés nem felsőfokú képzés, tehát ott aztán hiába szerzel coach papírt “másoddiplomát”, nem jó arra, amire használni szeretnéd a “papírt” 

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben áll:

“ (3) A felsőoktatás keretében - az (1) bekezdésben foglaltak mellett - felsőfokú végzettségi szintet nem biztosító képzésként

a) felsőoktatási szakképzés,

b) szakirányú továbbképzés ” szervezhető

Tehát a szakirányú továbbképzés nem számít felsőfokú képzésnek és képzettségnek.

Tehát nem számít előnynek, ha bárki szakirányú továbbképzésben oktatja vagy sajátítja el a coachingot.

3. Mi megalakítottuk a Pécsi Egyetemen az Ontológiai Kutatócsoportot, tudományos munkát is végzünk, rengeteg szakmai könyvünk, cikkünk jelent meg (akár angolul is), több elismerést is kaptunk, saját, Szabadalmi Hivatalban levédett, 12 éve folyamatosan akkreditált programunkat tanítjuk és fogjuk is. “Viccelsz velem”? 

Nevetséges volna, hogy Freud kitalálja a pszichoanalízist és éppen pont ő nem taníthatja, csak bárki más, aki benyüzsögte magát egy “másoddiplomás”, egyébként második diplomát nem adó, azzal semmilyen módon nem egyenértékű (lásd nemzeti felsőoktatásról szóló törvény első néhány mondata!) figura 

Ezt csak nem hisszük el?! 

Kulcsszavak:

coach,coaching,coachképzés,tréner,trénerképzés,designgondolkodás,designthinking,businesscoach,derűterápia,lifecoach,

tervezőigondolkodás,reziliencia,drKollárIskola,iloveschool,delightfuldesigns,önismeret,mediáció,mediátorképzés,tréning,

kognitívterápia,nlp,tanácsadás,pszichológia,pszichológus,terápia,párterápia,teamcoaching,mentáliswellness,drkollárjózsefphd,.


<- vissza a főlapra
Dr. kollár Iskola coach képzés, designgondolkodás, derűterápia, wellbeing 12 éves

"A büntető törvénykönyvben (Btk.) kiterjesztették a kuruzslás vétségét,  így a jövőben az ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen végzett  jogosulatlan orvosi gyakorlat mellett a jogosulatlanul végzett  pszichoterápiás gyakorlat és nem-konvencionális gyógyító és  természetgyógyászati eljárások folytatása is egy évig terjedő  szabadságvesztéssel büntethető" (Index, 2019.december)

A Dr. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által benyújtott és elfogadott T/8018 számú törvényjavaslat egyáltalán nem érinti a coach-képzések folyamatát és kimenetét.

A coaching nemzetközi és a legfontosabb kijelentése, hogy a coaching nem pszichológia, a coach nem pszichológus. Fordítva is igaz: a pszichológus nem coach.

A törvény kapcsán csak azok félhetnek, akik nem végeztek semmilyen képzést, miközben bátran adnak másoknak tanácsot vagy tiszavirág életű, nem legitim, esetleg egyenesen kóklerképzéseket választottak.

A tanfolyamok elvégzését követően csakúgy mint korábban, természetesen ezután sem lehet egyetemi diplomákat, tudományos fokozatokat osztogatni, illetve pszichoterápiát oktatni és folytatni, csak most a törvényszegőkre szigorúbb szankciók várnak.

Az általunk oktatott tanácsadó irányzat, amely az ontológia alapú tervezői gondolkodásra épül, más képzőknél nem sajátítható el a világon, csak nálunk. Egyszerre gyakorlatközpontú és tudományosan megalapozott, erre garancia, hogy oktatóink, 15 éves tanácsadói és 30 éves tanári gyakorlatuk és tudományos tevékenységük mellett  a Pécsi Egyetem KPVK Alkalmazott Ontológia Kutatócsoportjának alapítói és kutatói.

A Dr. Kollár Iskola képzései kiállták nemcsak az idő, hanem a  hazai és a nemzetközi szakmai elvárások próbáját is! A képzési programunk a Magyar Coachszövetség Alapítvány 2008. hivatalos programja, ICF-kompatibilis és IACM akkreditációval bír. A Dr. Kollár Iskola képzései 12 év óta többszörösen akkreditáltak és mindenben megfelelnek a nemzetközi követelményeknek.

Képzéseink sikeres elvégzését olyan tanúsítvánnyal bizonyítjuk, melynek értékét 1500 – köztük számos kiemelkedően sikeres – tanítványunk tanácsadói léte igazolja.

Magyarországra mi hoztuk a life coachingot és az első akkreditalt life coach képzés is a miénk volt, ahogyan a legtöbb coach és a legtöbb elismert coach is hozzánk járt (ELTE kutatás)
 
Rólunk: (cikkeink, könyveink, elismeréseink)
https://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html#mirolunk
 
 
Ajánlóink (az Állami Bankfelügyelet elnökétől, rektor, tanszékvezető, jogász, pszichológus, háziasszony és csodás magánember járt hozzánk): 
https://www.drkollarcoaching.hu/file/cikk/C_18/prospektus.pdf
 
 
Dr. Kollárné Déri Kriszti már 2008-tól a Biróságok Lapjában úgy szerepelt mint az ország első 3 legjobb mediátora. Azóta, 12 éve pedig volt időnk gyakorolni.A legjobbak vagyunk. Szeretettel idevárjuk közénk Önt is :)
 

A törvény jó, helyes, nagyon vártuk, támogassák, támogassátok ti magatok is magas minőségű tanácsadó képzések választásával és azzal, hogy azon sikerrel helyt is állnak, álltok!
AZ ÜGYFELEINK CSAK A LEGJOBBAT ÉRDEMLIK!

Üdvözlettel,

PhD Dr. Kollár József

Elmefilozófus, egyetemi oktató és kutató
Dr. Kollár Iskola, iLoveSchool
https://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Dr. Kollár Iskola coach képzés, designgondolkodás, weelbeing, derűterápia két trénere

<- vissza a főlapra