DERŰTERÁPIA: DERŰSTRATÉGIÁK 1.

DERŰTERTÁPIA

A PROBLÉMA HABOSÍTÁSA HELYETT

Derű 1. szabálya: mit nem helyett mondjuk, hogy mit igen!

Nem arról kell gondolkodnunk, mi az, ami nehézséget jelent, kellemetlen (mit nem), hanem úgy kell feltennünk a kérdést magunknak, hogy mit szeretnénk helyette (mit igen). A fókuszt tovább kell élesíteni: nem általában ötletelünk és keresünk vonzónak tűnő lehetőségeket, hanem célra tartunk. A működési zavarokat tartjuk szem előtt és az azokhoz kapcsolódó nehézségeket söpörjük el az útból.

2019 szeptemberében megjelenik az új könyvünk: DERŰTERÁPIA címmel.

Ajánljuk tanácsadóknak (coachoknak, pszicológusoknak, szociális szakembereknek, idősgondozóknak, betegápolóknak, orvosoknak, kórházaknak, pedagógusoknak), betegeket ápoló hozzátartozóknak és az életnek örülni akaróknak egyaránt.

derűterápia

Dr. Kollár Iskola, iLoveSchool
https://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html

Téma és a cikk kiválasztását és megtalálását segítő kulcsszavak: Coach, coaching, coachképzés, tréner, trénerképzés, designgondolkodás, designthinking, businesscoach, derű, lifecoach, tervezőigondolkodás, derüterápia, vízenjárni, reziliencia, zkkura, drKollárIskola, iloveschool, delightfuldesigns, önismeret, mediáció, mediátorképzés, tréning, pszichológus, pszichológia, tanácsadó, tanácsadás, párterápia.