Derűnk megőrzésének 8. stratégiája

A derű 8. szabálya / Dr. Kollár Iskola
AZ ELME SZABAD ÁLLAT
 
Dr. Kollár Iskola derűstratégiái
 
A többi derűstratégiát is itt találod majd: https://www.drkollarcoaching.hu/
 
A derűstratégia címe idézet. Bornemisza Pétertől származik, és teljes terjedelmében így szól: „Az elme szabad állat, őtet sem lánccal, sem kötéllel meg nem kötözheted. Hanem mindenkor éjjel és nappal, és amikor alszunk, álmunkban csak elforog.” Az elme (át)értelmezhet minden helyzetet, új utak kipróbálására ösztönöz, csak le kell szednünk a megszokásainkból, előítéleteinkből, gondolati és érzelmi csapdáinkból, részleges vagy teljes zártságunkból font kötelet. Amikor egyik vagy másik helyzet- és életolvasat közül választunk, pillantsunk az örömmérőnkre! Örömünkre szolgálnak a magyarázataink? Miért élvezzük a panaszkodást, mások befeketítését és démonizálását? Miért erőszakoskodunk a környezetünkkel? Miért agitálunk, ha látjuk, hogy már az örömmérője is padlót fogott? S, ha nem élvezzük mindezt, ki tart mégis pisztolyt a fejünknek, hogy tovább folytassuk? Jó hírem van: Szabadok vagyunk!
 
---

2019 szeptemberében megjelenik az új könyvünk: DERŰTERÁPIA címmel.

Ajánljuk tanácsadóknak (coachoknak, pszicológusoknak, szociális szakembereknek, idősgondozóknak, betegápolóknak, orvosoknak, kórházaknak, pedagógusoknak), betegeket ápoló hozzátartozóknak és az életnek örülni akaróknak egyaránt.

---

Dr. Kollár Iskola, iLoveSchool https://www.drkollarcoaching.hu/kepzeseink.html
 
Téma és a cikk kiválasztását és megtalálását segítő kulcsszavak: Coach, coaching, coachképzés, tréner, trénerképzés, designgondolkodás, designthinking, businesscoach, derű, lifecoach, tervezőigondolkodás, derüterápia, vízenjárni, reziliencia, zkkura, drKollárIskola, iloveschool, delightfuldesigns, önismeret, mediáció, mediátorképzés, tréning, pszichológus, pszichológia, tanácsadó, tanácsadás, párterápia.