Légy a derűbarátunk!

SZEMÉLYES INDÍTTATÁS – a projekt ötlete, háttere és oka

AHOGY KEZDŐDÖTT...

---

derűterápia logója

A szüleimet két hét távolsággal egyszerre veszítettem el. Utólag azt mondhatom, volt szerencsém a súlyos, fekvő beteg édesanyámat egy éven át ápolni előtte. A sors nagy paradoxona, hogy akkor kellett összeszoknunk, amikor mások elválnak. Négy gyerek, munka, aktív élet mellett nem volt kis feladat. Ma már a projekt kifejezést használom. Beleállni. Lenyomni. És mégsem.

Nemzetközi minősítéssel rendelkező és Guinness Rekorder coachként, senior fokozatú mediátorként, 15 év felsővezetői tanácsadói gyakorlattal a hátam mögött úgy sikerült teljesíteni ezt a kihívást, hogy a gyerekek ezt nyilatkozták a legnehezebb időszakban: „Bárcsak minden így maradhatna!”.

Férjemmel, PhD Dr. Kollár József elmefilozófussal kidolgoztunk ebben a tragikus kényszerhelyzetben egy furcsa, de remek módszert, amivel arra szeretnék biztatni mindenkit, hogy ha csak lehet, otthon ápolja a szeretteit. Ne csak a beteget, hanem saját magát is erősítse. Ne pusztán a baj esetén használja az ajánlásunk szerint, hanem preventív céllal, megelőzésképpen, egy minőségi élet lehetséges receptjeként.

 

A DERŰTERÁPIA A JELENBEN ÉLNI SEGÍT

---

derűterápia hibatalos fotója

Az irodalmi humorterápia –ahogy mi nevezzük: derütervezés, derüterápia- élni segít. A derű mint életszemlélet, az aktív és kitüntetett élet egyik kulcsa. Azóta utána néztünk a nemzetközi tapasztalatoknak és kutatási eredményeknek. Ezek tükrében már érthető, miért is működött ilyen kiválóan a módszerünk.

Segítséget, támogatást kérünk, hogy segíthessünk!

CÉLJAINK

"FOGADJ ÖRÖKBE!"

 

MÁR 16 IDŐSOTTHON INTÉZMÉNY CSATLAKOZOTT

---

derűterápia idősotthonokban

A Nagykanizsa, Kanizsai Dorottya Kórház, Visegrád, Esztergom kórházai,  Agárd, Kecskemét, Bócsa, Törökbálint, Komárom, Szolnok, Veresegyháza idősotthonai, 16 szociális intézmény, már csatlakozott a programhoz: otthont adott a projektnek, hogy minél több emberhez eljuthasson.

Hamarosan eljutunk Szolnokra, Komáromba és Veresegyházára is a települések idősotthonaiba.

Önkénteseket keresünk

FOGADJ VELÜNK DERŰBARÁTSÁGOT!

LÉGY A DERŰNAGYKÖVETÜNK!

DERŰBARÁT SZERVEZET PROGRAMOT HÍRDETÜNK

PÁLYÁZZ A DERŰTERÁPIÁS FOGLALKOZÁSAINKRA!

A TVI 2,5 órás forgatáson járt nálunk 2018. szeptember 13-án (ezúttal a kecskeméti Margaréta Idősotthonban mutattuk be a karitatív derűterápiás programunkat), hogy megörökítse a felejthetetlen élményeket, melyre minden résztvevő rácsodálkozik és átél velünk.

2018. szeptember 28-ánSeregélyesen a FEJÉR MEGYEI HÍRLAP interjút készített és gyönyörű fotókon meg is örökítette az esemény örömteli pillanatait.

AMIT MÁR EDDIG ELÉRTÜNK

 

GYERMEKOTTHONOKBA IS MEGYÜNK!

---

derűterápia

Reményeink szerint nemcsak betegek vagy idősek, hanem gyermekotthon lakói is megmerítkezhetnek a derű, derűs viselkedés, derűs életszervezés tudásában.

Legközelebb a FÓTI GYERMEKOTTHONba megyünk!

 

MOST ÖNRE, RÁD VÁRUNK!

---

derűterápia, derűbarát szalag

Dr. Kollárné Déri Kriszti reméli köszönettel, hogy nem hiába...

 

Támogatóinknak hálásan köszönjük:

CÉLJAINK

"FOGADJ ÖRÖKBE"

TÉMA HÁTTERE

KIK VAGYUNK

Bankszámlaszám:

Budapest Bank 10104105-07147000-01003007

(Közleménybe kérjük szépen beírni: "SZERKÓ")