Coach szoftver, tanácsadói szoftver

Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzés pecsétes ikonja<--- a Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzések főoldalára

COACH SZOFTVER, TANÁCSADÓI PROGRAM

ÖN NÉLKÜL, NÉLKÜLED CSAK EGY HIÁNYPÓTLÓ, ÚJ SZOFTVER

ÖNNEL, VELED EGY PROFESSZIONÁLIS TANÁCSADÓ

Legyünk professzionális tanácsadók!

---

Coachok, mediátorok, HR-esek, pszichológusok, projektvezetők, mentorok, tanácsadók nélkülözhetetlen támogatója

Design (tervezés)- alapú tanácsadói program

STRATÉGIAI SZEMLÉLETŰ COACHING, MEDIÁCIÓ ÉS ÖNISMERET

HR-területen és Karriertanácsadásban is kiválóan használható

TANÁCSADÓI SZOFTVER

A professzionális tanácsadói szoftvert Dr Kollár Iskolájának közös coach, mediátor, önismereti és abduktív pszichológiai tanácsadás képzéseiből fejlesztettük ki.

A szoftver megalkotásakor több, mint 800 tanácsadó hallgató (coach, mediátor, önismereti szakember) képzésében szerzett elméleti és szakmai tudásunkra, 1700 órát is meghaladó tanítási gyakorlatunkra, ugyanannyi egyéni terápiás és csoporttréning tapasztalatunkra, valamint körülbelül 300 órányi, kutatásra fordított időnkre és kompetenciánkra (általunk szervezett tudományos és szakmai konferenciák, workshopok, szakmai műhelyek, tudományos és szakmai publikációk, online tanácsadói fórumok), lényegében tehát nagyjából 4.000 órányi elmélyült munkára alapoztunk.

 

DESIGN, AZAZ TERV-ALAPÚ TANÁCSADÁS

---

A design (azaz tervezés)-alapú módszerünket elfogadja az ICF (International Coach Federation) a coachok nemzetközi akkreditációjának megszerzéséhez és az IACM (International Association of Coaching and Mediation, http://www.iacm-info.com ) nemzetközi tanácsadói szervezet.

 

D: DIREKT, azaz közvetlenül a tanácsadás során felmerült tanácsadói problémákra és dilemmákra ad választ a szoftver. Abban is jelentős támogatást nyújt, hogy hogyan kezelje a tanácsadó a nehéz kérdéseket és ügyfeleket

 

E: ELENGED, ahol csak lehet, hagyja, hogy a tanácsadó kreatív legyen. Nagy szabadságot ad a szoftver ahhoz, hogy a legkülönfélébb tanácsadói iskolákból jövő tanácsadók, coachok, mediátorok, önismereti tanácsadással foglalkozó szakemberek, trénerek, tanárok, pszichológusok, HR-esek, karriertanácsadók a saját arcukra formálják, a feltett kérdéseket és megfogalmazott gondolatokat szabadon alakítgassák

 

S: SÚG és SEGÍT, vagyis rendezett, mindig lehet tudni, éppen melyik tanácsadói fázisban tartunk, milyen eredményeket értünk el eddig, merre tartson a tanácsadó a továbbiakban

 

I: INDOKOL, azaz a szoftver minden tanácsadási fázist és tanácsadói útmutatót megindokol, így a kezdő tanácsadó is érti, mit, miért csinál

 

G: GONDOLKOZIK, a tanácsadó megteheti, hogy nem követi naprakészen a legújabb idegtudományi, alkalmazott pszichológiai, kognitív tudományi felfedezéseket és kísérleti eredményeket nemzetközi szinten. A szoftver mindezeket integrálja, így ha kell, a tanácsadó helyett is gondolkodik

 

N: NAGYSZABÁSÚ, mert számtalan probléma megoldásához nyújt egy bevált rendszert és világos algoritmus

 

Információk és segítség a szoftver megismeréséhez

---

 • 2 napos szoftveralkalmazási tanfolyam és workshop elvégzéséről igazolást és e-coach tanúsítványt állítunk ki (>>)
 • Milyen tanácsadói problémákra és dilemmákra ad választ a szoftver? (>>)
 • Támogatás a szoftver használatához: Ingyenes első mentoring! (>>)
 • Szoftver megrendelése és megvásárlása: a szoftver ára (>>)
 • Megrendelési űrlap (>>)
 • Szoftver letöltésének és aktiválásának menete (>>)
 • Demo (>>)
 • Letöltés (>>)
 • A design (tervezés)-alapú professzionális tanácsadói program alapjául szolgáló képzési program kifejlesztésében, oktatásszervezésében, oktatásban, és a szoftver fejlesztésében részt vett szakemberek (>>)
 • A designgondolkodás alapjai (>>)
 • Képzések, szoftver-alapú tanácsadás, 2 napos eCoach képzés (>>)
 • 120 órás képzések (>>)
 • Információk (>>)

Dr. Kollár Iskola coach képzés, tanácsadó képzések coach szoftver

 

Milyen tanácsadói dilemmákra ad választ a szoftver?

---

A tanácsadói szoftver szakmai alkalmazási környezete:

A szoftverben általában a konzultáció kifejezés mellett a "tanácsadás"-t használjuk az abduktív és design-alapú szakmai folyamat leírására és jelölésére, de legkevésbé értünk ez alatt konkrét tanácsadást és objektív intézményes standardokkal meg nem alapozott, szubjektív vélemény mentén történő beavatkozást az Ügyfél életébe, munkájába, helyzetébe és sorsába. A tanácsadás engedélykérés, kérések és "szexi" kérdések sorozata, melyek érdekes, meglepő, merőben új szempontokat ajánlanak.

Elsősorban az ontológiai alapú tanácsadói iskola előírásait, szakértői heurisztikáit (zölddel szedve található az ezekre való utalás) vettük alapul és azt követjük, mely jól integrálható a mediációs előkészítő beszélgetés, coaching, önismereti és abduktív tanácsadás folyamatába is.

Az Ügyfél által hozott "problémákban" nem nehézséget , hanem lehetőséget látunk. Elsősorban lehetőséget a tanulására, a fejlődésére, a továbblépésére . A lkalmasabb vezetői és személyi viselkedésmintázatok kialakítására, vagyis akár munkavállalóként, akár magánemberként gyümölcsözőbb, eredményesebb élhetőbb életre.

A tanácsadásunk célja, hogy az Ügyfelet produktívvá tegye a designgondolkodás. A folyamat célja a konkrét output, vagyis termék, mely ebben az esetben nem más, mint az Ügyfél által feltett kérdésekhez illeszkedő látomás, vonzó vízió, jövőszcenárió és annak megvalósítását lehetővé tevő életstratégiák, vezetői stratégiák.

A mi célunk, hogy a tanácsadás könnyen megvalósítható legyen, de határozottan képviselje a tanácsadói iskola etikai és szakmai kódexét, valamint standardjait.

Annak érdekében, hogy ki-ki a legmagasabb szinten profitálhasson a szoftver nyújtotta szellemi termék eredményeiből, speciális kiegészítő termékeket kínálunk mellé:

A tanácsadó legnagyobb gondja rendszerint nem az, hogy miképpen segítsen az Ügyfelén, aki maga is éppen azért jött, hogy segítséget kapjon. Akkor történik a valódi elakadás, amikor az Ügyfél nem úgy viselkedik, reagál, ahogy a legkülönfélébb tanácsadói iskolák szempontjai megkívánnák. Itt kezdődik a szoftver igazi értelme.

Néhány fontos kérdés, amire választ kaphatunk:

Hogy építsük fel a tanácsadást? Mit csináljunk pontosan az elejétől a végéig?

Hogy jutunk el a célig, az Ügyfél céljáig?

 • Hogyan dokumentáljuk a munkánkat? Hogy lesz a tanácsadónak minőségbiztosítási rendszere? Hogy lesz átlátható, reprodukálható a tanácsadói tevékenység?
 • Mi legyen, ha maga a tanácsot kérő sem tudja megmondani, mivel lenne valójában elégedett?
 • Mit csináljon a tanácsadó, ha az Ügyfél túlságosan terjengősen beszél, rendezetlennek tűnnek a gondolatai, nehéz egyetlen célt kiragadni és célra tartani?
 • Mit tehet a tanácsadó, ha az Ügyfél elkeseredett, elhagyja magát, ha úgy érzi, ő már mindent megpróbált és minden reménytelen?
 • Mit kezdjen a tanácsadó azokkal a helyzetekkel, amikor az Ügyfél dühös, haragszik, türelmetlen és leginkább csak rombol?
 • Hogyan folytatódjon a tanácsadás, ha az Ügyfél a múltba réved és képtelennek látszik a közös munkára, végső soron a saját jövőjére koncentrálnia?
 • Milyen módon szembesítse az Ügyfelet a tanácsadó, ha az Ügyfél irreális célokat fogalmaz meg, olyan álmok és vágyak ejtik őt fogságba, amitől nehezen szabadul meg?
 • Hogy támogassa a tanácsadó az Ügyfelét, aki nem bízik önmagában, leértékeli a helyzetét, lehetőségeit, erősségeit?
 • Mit tehet a tanácsadó, ha az Ügyfél gondolkodását sablonok, klisék, fárzisok, társadalmi sztereotípiák, szokások és megszokások uralják?
 • Hogyan ajánljon fel a tanácsadó új szempontokat az Ügyfél számára? Mik legyenek azok a szempontok, amik képesek kiutat mutatni a legkülönfélébb válsághelyzetekből.

 

coach szotver

 

Konzultáció skypon

---

(Egy óra ingyenes. További konzultáció: 30.000 Ft/óra)

1 órás ingyenes konzultációt biztosítunk magyar nyelven.

Amennyiben további megbeszélésekre is igényt tart, konzultációs díj mellett természetesen erre is lehetőséget kínálunk. Aki alaposabb tanulás, felkészülés mellett dönt, szívesen látjuk a 2 napos szoftveralkalmazási tanfolyam unkon és workshopunkon.

 

2 napos szoftveralkalmazási tanfolyam és workshop

---

2 napos tanfolyam és workshop azok számára, akik megvásárolták a szoftvert: 60.000 Ft, szoftver nélkül: 190.000 Ft

A tanfolyamon részletesen, lépésről-lépésre áttekintjük a szakmai alapfogalmakat, a szoftver állomásait és a tanácsadás bemutatott mérföldköveit.

A workshopon a tanácsadás jellegzetes mesterfogásait villantjuk fel úgy, hogy többfajta esetpéldát is feldolgozunk a rendelkezésre álló időtartamban.

A tréning elvégzéséről igazolást és tanácsadói tanúsítványt állítunk ki!

A trénerek örömmel várják a felhasználói kérdéseket.

 

120 órás, akkreditált modulokból álló kompetenciafejlesztő tréning

---

12 alkalmas, akkreditált modulokból álló tréning ára: szoftverrel rendelkezők számára: 220.000 Ft, szoftver nélküli hallgatóknak: 325.000 Ft

120 órás, akkreditált modulokból álló kompetenciafejlesztő tréning kezdőknek és azoknak a tanácsadóknak, akik még nem rendelkeznek a szakmai ismereteikről és készségeikről igazolással.

(Akik elvégezték a tanfolyamot és utólag szeretnék megvásárolni a szoftvert, ebben az esetben a szoftver ára 30.000 Ft)

A képzési programokról részletesen tájékozódhat: >>

Tanfolyamként kizárólag Dr. Kollár Iskolában sikeresen teljesített kurzust fogadunk el és számítunk be.

 

Speciális tanácsadói szoftverek és kiegészítő alkalmazások

---

További tanácsadói szoftverekkel és integrálható, kiegészítő feladatokkal alkalmazkodunk a speciális tanácsadói területekhez, a szakemberek felkészültségéhez és igényeihez.

Ez a szoftver szellemi tulajdon, ilyen módon tilos másolni, a szöveget részben vagy egészben felhasználni, a szerzők megjelölése nélkül idézni, a szövegét átalakítani, parafrázisát (értelmezését) adni, nyilvánosan oktatási célra felhasználni, a szoftver licence díjának megfizetése nélkül tanácsadásban alkalmazni.

 

Coach szoftver lépések

Coach és tanácsadói szoftver fejlesztői

A szoftver alapjául szolgáló képzések megszervezésében, oktatásában, illetve a szoftver fejlesztésében és tesztelésében részt vett szakemberek, intézmények

---

PhD Dr. Kollár József, egyetemi oktató, filozófus, esztéta, művészetkritikus, a Dr. Kollár Iskola igazgatója, nemzetközileg akkreditált tanácsadó: life és business coach (élettervezési és életvezetési tanácsadó, szervezeti tanácsadó), igazságügyi mediátor (egyezségközvetítő), az IRM/KIM senior fokozatú mediátor-kiképző trénere, a Magyar Szexuálterápiás Egyesület tiszteletbeli alapító tagja, az ország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008. szakmai vezetője, a 27 országot tömörítő tanácsadói szövetség, az IACM elnöke, a Magyar Designözösség alapító tagja.
Az általuk vezetett coach képzést a Pécsi Tudományegyetem is elismeri
2011-ben végzett ELTE kutatás szerint a 30 legismertebb coach egyike
2014-ben rendezett maratoni tanácsadás GUINNESS REKORD-ere

PhD Dr. Habil. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanára, tanszékvezető egyetemi docense, a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézetének osztályvezetője, tudományos főmunkatársa, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, a Kecskeméti főiskolai tanára

PhD Dr. Habil Nemeskéri Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem dékánja

PhD Dr. Kurucz Attila, folyamat- és teljesítménymenedzsment tanácsadó nagyvállalati gyakorlattal

Dr. Kollárné Déri Kriszti, mérnök-szakközgazdász, nemzetközileg (ICF) akkreditált tanácsadó: life és business coach (élettervezési és életvezetési tanácsadó, szervezeti tanácsadó), igazságügyi mediátor (egyezségközvetítő), az IRM/KIM senior fokozatú mediátor-kiképző trénere, a Magyar Szexuálterápiás Egyesület tiszteletbeli alapító tagja, az ország első coachszövetségének, a Magyar Coachszövetség 2008. alapító kuratóriumi elnöke, 19 országot tömörítő nemzetközi coach szervezet, az IACM titkára, a Magyar Desigközösség alapító tagja.
Az általuk vezetett coach képzést a Pécsi Tudományegyetem is elismeri
2011-ben végzett ELTE kutatás szerint a 30 legismertebb coach egyike
2013-ban a legsikeresebb 10 coach közé választotta a Human Research Magazin
2014. december 4-től magyar világrekorder coach: 24 órás karitatív, maratoni tanácsadás GUINNESS REKORD-ere

 

A coach és tanácsadói program (szoftver ára

---

120 órás képzési programot végzett hallgatók számára: 30.000 Ft

Tanfolyam nélkül: 95.000 Ft.

1 órás konzultáció: ingyenes

Volt hallgatók számára 5 órás konzultáció ingyenes.

Szoftverhasználat konzultációja: 30.000 Ft/óra (az ingyenes konzultációs kereten felül)

 

Designgondolkodás (design mint tervezés) módszertani alapjairól

Egy designgondolkodáson alapuló világhírű cég: az IDEO önvallomása

---

A Szilícium-völgy szívében egy David Kelly nevű fiatal designer a következőket írta egy jóbarátjának. "Olyan céget szeretnék alapítani, amelyben a legjobb barátaimmal dolgozhatok együtt." Erre a barátságra és vállalkozókedvre épül az IDEO, melynek irodáiban jelenleg 550 ember dolgozik világszerte, akikkel nap, mint nap kíváncsian, optimistán és kifogyhatatlan humorral navigálunk a jövőbe. Gyártók, designerek, hackerek, építészek, gondolkodók, kutatók, írók, figyelmesen hallgatók, hazárdőrök és kivitelezők csapata. És szeretjük, amit csinálunk!

 

A designgondolkodás vázlatos története

 

A hatvanas és hetvenes években kapott először nagy figyelmet a design-tevékenység, amelynek köszönhetően a nyolcvanas és kilencvenes években a design-szakmától különböző tevékenységi körökben is megjelent mint sokat ígérő módszer. Napjainkban más diszciplínák mellett, például a managementtel foglalkozó kutatók (annak érdekében, hogy megújítsák az általuk kutatott, tanított, nem ritkán a gyakorlatban művelt tudásterületet) is nagy figyelmet szentelnek a designgondolkodásnak. Például a szervezetei design, a stratégiai tervezés, a kutatástervezés mind olyan diszciplínák, melyekben egyaránt fontos szerepet kap a designgondolkodás.

A menedzserek megpróbálnak a designerekhez hasonló szemléletet elsajátítani, egyfajta designatitűddel viszonyulni a felmerülő problémákhoz. Számos szervezet kvázi-design-teammé alakítja önmagát. A szervezetek a designerekhez hasonlóan a kulturális változások interpretátoraiként és alakítóiként kezdik önmagukat identifikálni, és nem csupán úgy tekintettetek magukra, mint fogyasztói javak és szolgáltatások előállítóira. Mindez a piacgazdaság új kontextusában ölt testet, melynek két sajátos vonása a hierarchiák hálozattokká alakulása, valamint a bürokrácia teammunkává szelidülése. Merőben új kontextust teremt az a mód is, ahogy a kapitalizmus a hatvanas években (a hippi mozgalomban, ellenkultúrában) kiteljesedő támadásokat integrálja, és piedesztára emeli a kreatív munkavégzést, az autonóm döntésekre épülő termelést, az önmeghaladás vágyát.

A legértékesebb munkaköröket betöltő dolgozókat vagy szabadúszókat (Richard Florida szavaival) a kitüntetett "kreatív osztály" tagjainak sorába emelte. Charles Florida a The Rise of the Creative Class címú köny szerzője egyik írásában a zseni új típusát teszi meg a kreatív osztály paradigmatikus hősének: ez az új típusú hős (akiből Florida professzor szerint) harmincnyolc millió található Amerikában, olyan "zseni", aki az alkotó munka mellett nem mond le az élet élvezetéről sem, hiszen olyan városban vállal csak munkát, ahol jelen van a három T. A high tech, a tolereancia és a talentum, vagyis az innováció nagyvárosaiban a bohém technonomádok szórakozva dolgoznak és dolgozva szórakoznak.

 

A designgondolkodást számos egyetemen tanítják: például Stanford University, Oxford University, Tempel University, University of Toronto, Case Western Reserve University stb. Ugyanakkor egyetlen általunk ismert egyetemen sincs átfogó, integratív designképzés. A designgondolkodás különféle egymástól távol eső diszciplínákban jelen van, egyes egyetemek kisebb-nagyobb intézeteiben oktatják, de egyetlen designgondolkodásra épülő egyetem és átfogó oktatási projekt sem működik a nemzetközi piacon.

 

A designdolkodást különféle szakmákba integrálható. Például: Stratégia és innováció, Szervezeti leadership, Globális business, Leadership és management, Emberi tényezők és technológia stb.

 

coach szoftver képe

 

Szoftver megrendelése és megvásárlása

Megrendelés és megvásárlás lépései

---

A szoftver megrendelése az online megrendelési űrlappal (>>) lehetséges

Megrendelés után egy automata visszaigazolást küldünk Önnek a sikeres megrendelésről

A visszaigazoló levelünkben találja azt a számlaszámot, ahová utalandó a szoftver ára

A szotver árának átutalására a megrendeléstől számított 3 napon belül van lehetősége

Töltse le a szoftvert: letöltés (>>)

Az átutalás beérkezésekor egy új üzenetben küldjük a szoftver aktiválásához szükséges jelszót

A jelszó birtokában azonnal megkezdheti a szoftver használatát. Jó munkát, jó tanulást, eredményes tanácsadást kívánunk!

Demo verzió (>>)Ha kíváncsi a szoftver tartalmára, szívesen biztosítjuk, hogy néhány oldalba belekukkantson.

 

E-coach képzés tanácsadói (e-coach) tanúsítvánnyal

---

2 napos szoftver-alapú coach képzés legközelebbi időpontja: 

Képzési naptár (csoportos és távoktatás) (>>)

Jelentkezés és regisztráció: online regisztráció (>>) ("eCoach képzés (2 napos coach képzés szoftverrel")

A szakmai workshop és tanfolyam akkreditált e-coach tanácsadói tanúsítvánnyal zárul!

Ön személyes és online tanácsadásra is jogosult a megszerzett coach ismeretekkel és a szoftver használatával.

A képzés 2. napjának végén a megszerzett tudásunkból tesztet töltünk ki. A sikeres kitöltők e-COACH TANÚSÍTVÁNYT szereznek.

 

1. nap (10-18 h)

Coaching-szemlélet alapjai

Önismeret, énmárka-építés

Coaching kerete, célja, iránya

Coaching stratégiák: gyors beavatkozások

Coaching stratégiák: hosszútávú folyamatok

Coaching nehéz kérdései: nehéz szereplők, nehéz problémák

Egy coach ülés lezárása, folytatásra javasolt témák

Coach-praxis kiépítése, online stratégiák

2. nap (10-18 h)

Szoftver használata lépésről-lépésre

Szoftver kényelmi funkciói

Egy coach-ülés (bemutató)

Coach-ülések (hallgatói gyakorlatok "inkubátorban")

Coach-ülések (hallgatói gyakorlatok éles helyzetben)

Teszt és bemutató dolgozat a szoftverrel

 

A MEGFONTOLT DÖNTÉSHEZ EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT AJÁNJUK MÉG

Mik azok a szempontok, amik segítenek az okos döntésekben?

---

GYIK ikonja Képzési programok előnyei, tájékozódás az Iskoláról és az oktatókról (>>)
GYIK ikon Gyakran ismételt kérdések (>>)
GYIK ikon Legyen Önnek is saját Iskolája! Franchise-ajánlatunk (>>)